Ravioli met zeebaarsfilet

Ingrediënten voor het deeg

·         350 gram bloem

·         150 gram bloem van durum tarwe

·         3 eieren

·         Eierdooiers

·         Beetje zout

 

Ingrediënten voor de vulling:

·         3 eetlepels olijfolie

·         700 gram zeebaarsfilet (zonder vel en fijngehakt)

·         40 gram mascarpone

·         Geraspte schil van 1 citroen

·         1 theelepel in kleine stukjes geknipte bieslook

·         Beetje zout en peper

 

Ingrediënten voor de saus:

·         90 gram boter

·         1 eetlepel in stukjes geknipte verse bieslook

 

Bereiden van het gerecht (6 personen):

1.       De twee soorten bloem zeven en er een bergje van maken met een kuiltje in het midden

2.       De eieren breken en in het kuiltje doen, de eierdooiers en het zout erbij doen.

3.       Het deeg goed kneden en er een bal van maken. Deze een uur onder een theedoek laten rusten.

4.       Verhit voor de vulling de olie in een ondiepe pan.

5.       Bestrooi de filets met zout en peper en bak ze in 10 minuten in de olie.

6.       Roer in een kom de mascarpone, de citroen en bieslook door elkaar.

7.       Roer de afgekoelde vis door de mascarpone.

8.       Rol het deeg uit tot een mooie lap

9.       Schep kleine bergjes vulling in een mooi rij op de helft van de lap.

10.   Vouw de andere helft van de lap deeg eroverheen en druk tussen de bergjes vulling het deeg goed aan.

11.   Snijd er ravioli van en druk de randen goed dicht.

12.   Kook de ravioli in veel water en met een beetje zout tot ze beetgaar zijn. Dit merk je wanneer de ravioli naar boven komt drijven (zal ongeveer 20 minuten zijn).

13.   Laat ze uitlekken.

14.   Roer in een pan op laag vuur de boter en bieslook voor de saus door elkaar.

 

Sorteer op
© 2018 - 2020 Tre Amici Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.